tiistai 8. joulukuuta 2020

8. Luukku, Jumppapussi

Syksyllä arjessa puhalsivat uudet tuulet, kun Peikkopoika aloitti viskarihommat läheisessä päiväkodissa. Jäimme Pikkuveljen kanssa kahdestaan kotiin pöllöilemään, kun iskä ja Peikkopoika suuntasivat aamuisin omille ”työmailleen”. Pikkuveljen riemuksi isoveli haetaan kotiin aina puolita päivin ja yhteiset puuhat voivat alkaa päikkäreiden jälkeen. Viskarin myötä tarvittiin hieman uusia varusteita arkeen. Reppu tuntui aluksi suuremmalta kuin poika, mutta kevyesti se näkyy kulkevan päivittäin ees-taas. Jumppareissuja varten tarvittiin kassi vaatteille. Aluksi toiveissa oli Ryhmä Hau -jumppapussi. Sellaista ei siihen hätään löytynyt. Yksisarviset ja hämähäkkimiehet eivät saaneet kannatusta. Äidin ompelema sentään kelpasi.



Kankaaksi Peikkopoika valitsi sinisen softshell-kankaan, jossa on vaaleansininen fleecevuori. ”Ei tuu ainakaan jumppavaatteille kylmä”, totesi poika. Eurokankaan sivuilta löytyi kaava jumppapussille. Sen verran ohjetta muutin, että leikkasin pussia varten etu- ja takakappaleen erikseen, jotta voisin ommella sivusaumoihin heijastintereen. Etupuolta koristaa kiinnisilitettävä heijastintähti. Yritin etsiä siihen kaivinkonetta tai traktoria, mutta sellaista ei ollut sillä hetkellä saatavilla. 

Jumppapussi on nopea ommeltava. Tosin tuo paksu softshell tuntui aluksi hieman haastavalta sivusaumojen ostalta kankaan ollessa kaksinkertainen ja heijastintere vielä lisäksi. Alakulmissa olevat sirkkarenkaat riittivät juuri ja juuri noin paksulle kankaalle. Yläreunaan niiden kiinnittäminen oli huomattavasti helpompaa, kun kangas ei ollut kaksinkerroin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti