tiistai 22. joulukuuta 2020

22. Luukku, havukranssi

Vesisade jatkuu vain. Ei siis ihme, että pihalla ei juuri joulutunnelmaa ole. Edellispäivänä lenkiltä kotiin palatessamme tajusin, että edes kuisti ei ole joulukuosissa. Kanervat kyllä tököttävät ruukuissaan, mutta ei lyhtyjä, ei kranssia tai mitään muutakaan. No osittain se johtuu siitä, että viime kesän maalausurakan jäljiltä emme ole vielä laittaneet kuistin hyllyä kiinni, mutta mutta...

Erään askartelulehden vinkkisähköpostissa oli kuva havukranssista, joka oli tehty pesulahenkariin. Sellainen voisi olla kiva. Henkarikin olisi valmiiksi tallessa ja havut löytyivät autotallin takaa kaadetuista kuusista. Peikkopoika leikkeli innokkaasti oksia puutarhasaksilla. Vähän piti jo toppuutella, että tokkopa oksia ihan niiiiiiiin valtavasti tarvittaisiin. Mutta toisin kävi. Kahteen kranssiin menee yllättävän paljon pieniä oksia. Lopulta niitä piti lähteä hakemaan lisää.

Itse kranssin tekeminen on varsin helppoa. Ja olisin kyllä tehnyt niitä enemmänkin, jos olisi ollut tarve. Pitänee ryhtyä haalimaan pesulahenkareita jo tulevia jouluja varten 😂 Itse en käsineitä käyttänyt, mutta sellaisia kyllä suosittelen. Tekee nimittäin aika makeaa, kun käsidesiä laittaa käsiin, joissa on pieniä pisteitä kuusenneulasten jäjiltä 😬

 

Tarvikkeet:

Pesulahenkari tai paksumpaa rautalankaa

Ohutta rautalankaa

Oksasakset

Havunoksia

Nauhaa rusetttiin

 

Ohje:

  1. Taivuta pesulahenkari haluamaasi muotoon (pyöreä / sydän). Muodon ei tarvitse olla niin justiinsa. Havut kyllä peittävät rautalangan muhkurat ja töyssyt.
  2. Leikkaa havut noin vaaksan mittaisiksi.
  3. Tee havuista noin 5-7 oksan paksuinen nippu ja sido se rautalangalla henkariin. Jos teet sydämen muotoisen kranssin, aloita kiinnittäminen sydämen kärjestä (ensin toinen puoli ja sitten toinen.
  4. Peitä seuraavalla havunipulla edellisen nipun kiinnityskohta.
  5. Sido rusetti sydämen yläosaan, jolloin se peittää viimeisenä kiinnitettyjen havujen tyven.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti