tiistai 15. joulukuuta 2020

15. Luukku, Nallen koti

 Tämä laukku sisältää yllätyksen.




Sen sisältä löytyy Nallen koti. Peikkopojan Nalle sai oman kodin kesällä. Nalle on ollut Peikkopojan matkassa syntymästä asti ja aika erottamaton pari valjakko on kyseessä. Salailin kesällä kirjastosta lainaamaani Nuppunen 2 kirjaa. Ihastelin kirjassa olevia nukkekotiin sopivia askarteluja. Peikkopoika kävi vilkaisemassa kirjaa ja bongasi pieneen laukkuun tehdyn kodin. Jonkin ajan päästä leikkien lomasta kuului huikkaus ”Nalle saattais tykätä sellasesta talosta”. Kahden pojan äitiä ei hirvittävästi tarvinnut ylipuhua taloprojektiin. Itsekseni totesin, että kyseessä on ota tai jätä -tilanne. Pojat tuskin ihan hirvittävän useasti tulevat pyytämään ”nukkekotia” rakentamaan. Korkeintaan, jos siitä tehdään autokorjaamo ja silloin iskä on luultavasti parempi auttamaan sen suunnittelussa.

Tuollaisia pieniä laukkuja on näkynyt kaupoissa kuin kaupoissa, mutta lähdepä hakemaan sellaista… 😬 Joo hetki piti etsiä. Sitten mietittiin, että mitä Nalle tarvitsee kotiinsa ja mitä niiden tekemiseen voisi käyttää. Iskä ja Peikkopoika sahasivat vanerista sängyn ja rimoista tuet sekä nojatuoliin tarvittavat kappaleet. Kangasvarastot tuli käytyä siinä samalla läpi, kun etsittiin sopivaa lakanaa ja päällistä nojatuoliin sekä mattoon. Sängyn alla olevat laatikot ovat suuria tulitikkulaatikoita, jotka päällystettiin askartelupaperilla. Pöytä tehtiin purkinkannesta ja lankarullasta. Kirpparilta aikoinaan hankitut puiset lankarullat osoittautuvat monikäyttöisiksi. Niistä tehtiin myös kukkaruukku ja tv:n jalusta. TV on pieni tulitikkulaatikko ja siinä näyttäisi menevän parhaillaan Ryhmä haun talvijakso (joulukalenterin luukussa ollut kuva). Pikkuinen rahi, joka päällä voi istua ruokapöydän äärellä, tehtiin kivennäisvesipullon korkista ja vanusta.

Nallen piti asustella kodissa lähinnä reissujen aikana, mutta koska sattuneesta syystä matkustaminen on jäänyt vähiin, Nalle on välillä käynyt siellä nauttimassa pienet päiväunet tai rentoutumassa lempiohjelmansa parissa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti