lauantai 5. joulukuuta 2020

5. Luukku, villasukkakimara

Ihan hirvittävän monia villasukkia en ole tämän vuoden aikana ehtinyt neuloa, mutta muutamat sentään. Niina Laitinen desing Tools-sukat ovat lempparini. Ne on neulottu Novitan Nalle-langalla. Peikkopojalle tein aikoinani sellaiset ja nyt Pikkuveli saa omansa. Toiset puolestaan päätyvät kummipojan lahjapakettiin.





Keskellä olevat raidalliset ovat Peikkopojan uudet saapassukat (7 veljestä). Pysyivät muuten puhtaana ehkä viisi minuuttia valmistumisen jälkeen, jonka jälkeen kantapäässä oli jugurttia. Sukat on neulottu Novitan lasten perussukkien ohjeen mukaan. Varren raidoitukseen kokeilin uutta taktiikkaa. Perinteisesti raitalangan vaihtuessa neule jatkuu ennallaan eli 2 oikein, 2 nurin. Nyt neuloin vaihdetulla langalla yhden kerroksen oikein ja jatkoin vasta sen jälkeen 2 oikein, 2 nurin resoria. Kieltämättä värin vaihtumiskohdasta tuli siisti tällä tavoin siisti, mutta neulominen oli myös hieman hitaampaa. Yleensä en paljon puikkoihin katso resoria neuloessa, mutta nyt oli pakko, että muistan tehdä väliin vaihdon yhteydessä yhden kerroksen oikein.


Kirjavat sukat on neulottu perussukkien ohjeella 7 veljestä langoilla. Raidat limittyvät toisiinsa keskellä raitaa olevan ”pilkkurivistön” myötä, joka on neulottu edellisen raidan langalla. Kirjoneuleen ansiosta sukat ovat hieman tavallisia sukkia paksummat.



Pitkät sukat on neulottu 7 veljestä langalla Novitan 2015 sukkalehden Syyspäiväsukkien ohjeella. Värit ja raidoitus vain on erilainen. Pitänee tehdä toisetkin sen verran mukavilta tuntuivat jalassa.

Kuvasta puuttuu vielä kahdet sukat. Peikkopoika ja iskä saivat viime kevättalvena samanlaiset saapassukat. Harmaat pitkävartiset sukat, joissa oli varressa muutama vaaleansininen raita. Peikkopojan sukat jäivät jo pieniksi ja iskä kulutti molempiin sukkiin reiät pohjiin. Parsiminen on valittu vuoden käsityötekniikaksi, mutta sen verran isoiksi reiät ehtivät, että olisi helpompi aloittaa sukka uudelleen varresta kuin kursia pohja kokoon. Että mistä lie tosiaan johtunut, että sukka on tuntunut viime päivinä hieman viileältä 😂


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti