maanantai 7. joulukuuta 2020

7. Luukku, Piparkakkupyörteet

Pidimme eilen itsenäisyyspäivänä perinteiset piparkakkutalkoot. Tällä kertaa teimme Peikkopojan kanssa itse piparkakkutaikinat edellisenä päivänä. Monikko siksi, että teimme tummaa ja vaaleaa taikinaa. Molemmat taikinat viettivät yön jääkaapissa. Mitälie tapahtunut, kun taikinaa oli hävinnyt kulhoista jo ennen leipomista. Alkuun teimme piparkakkutalon osat tummasta taikinasta. Kaava osiin löytyi netistä. (Laitan kuvan talosta, kun olemme saaneet sen koottua)

Sitten valmistimme piparipyörteitä. Niissä vaaleasta ja tummasta taikinasta leivotaan levyt, jotka laitetaan päällekkäin ja rullataan kuin kääretortuksi. Pötköstä leikataan viipaleita, jotka paistuvat samalla hieman pidempään kuin tavalliset piparkakut. Jäähtyneet pyörteet dipataan sulatettuun valkosuklaaseen ja ripotellaan koristeet päälle. Pyörteet kannattaa laittaa leivinpaperin päälle ja jääkaappiin, kunnes suklaa on jähmettynyt. Hauskan näköisiä niistä tuli, mutta ei tuolla vaalealla taikinalla ole oikein mitään tekemistä joulunmakujen kanssa. Ihan hyvä keksitaikina kylläkin. 

 


Lopusta taikinasta syntyi, vasaroita, poria, pihtejä, sahoja ja erilaisia kulkineita 😂 Väliin onnistuin ujuttamaan muutaman tähden ja sydämen 😅

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti