maanantai 14. joulukuuta 2020

14. Luukku, Klompelompe aikuisille

Kuten jo aikaisemmin kerroin Klompelompe neulekirjat ovat ihastuttaneet kovasti. Vaikka kirjoissa onkin enimmäkseen neuleohjeita lapsille, on joukkoon mahtunut muutama myös aikuisille. Viime kevättalvena rohkaistuin kokeilemaan hameen neulomista. Klompelompe Neuleita koko perheelle -kirjasta ohje löytyy Vestlandet nimellä lapsen ja aikuisen koossa. Klompelompe Ihania neuleita lapsille -kirjassa puolestaan hame kulkee Siksakhameen nimellä ja siitä löytyy vain aikuisten kokoja.

Hame tuntuu mukavan lämpimältä päällä ja miksikäs ei sitä voisi käyttää myös pyllyttimenä. Hieman kyllä jännittää minkälaiseksi hame menee käytössä, mutta kokeilemallahan se selviää.




Annie-myssyn (Klompelompe Neuleita koko perheelle) neuloin itselleni tehtyäni ensin pari samanlaista lastenkoossa lahjaksi. Pitsikuvio muodostuu neljästä kerroksesta, jotka toistuvat koko työn. Nopeasti oppi muistamaan, mitä milloinkin piti tehdä ja neulominen sujui vauhdilla. Lopun kavennuksissa oli kyllä pakko vaihtaa pyöröpuikko sukkapuikkoihin, että homma eteni. Omaan pipooni virkkasin pienen kukan, jonka kiinnitin helmiäisnapin avulla pipon reunaan.




Tämä pipo on kyllä yksi suosikeistani. Pipon merinovillalanka ei kutita eikä hiosta kauppareissullakaan (siis silloin kun vielä tein kauppareissut livekeikkoina) ja silti se lämmittää kylmemmälläkin kelillä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti