sunnuntai 20. joulukuuta 2020

20. Luukku, heijastimia

Heijastimia ei koskaan voi olla liikaa, kuten olen tainnut mainita jo aikaisemminkin. Pitää muistaa, että kaikkia ei lasketa virallisiksi heijastimiksi. Virallisissa heijastimissa on CE-merkintä ja ne on testattu. Tässä postauksessa olevat heijastimien lisäksi tarvitaan oikeita heijastimia, mutta lisäkimmellys ei ole pahitteeksi.

Kesällä minulle tarjoutui mahdollisuus tehdä blogiyhteistyötä Nappikauppa Punahilkan kanssa 😀 Lupasin yhteistyön merkeissä tehdä postauksen heijastinhelmistä, joita löytyy verkkokaupan valikoimista erikokoisia ja värisiä. Valkoisen sävyisiä helmiä on saatavilla omina pusseinaan. Värilliset helmet ovat sekoituspussissa, jolloin tietyn värin määrää ei voi taata. Tämä kannattaa ottaa huomioon, kun suunnittelee tilausta. Pienillä helmillä tehdessä helmikuviosta tulee tiivis ja selkeä, mutta toki myös heijastinpinta on silloin pienempi.

Helpoin tapa käyttää heijastinhelmiä on ommella niitä kiinni esim. pipoon tai takin helmaan (olen nähnyt kyseisiä helmiä mustan villakangastakin helmassa, eikä näyttänyt ollenkaan hullummalta). Moni on varmasti myös nähnyt sudenkorentoheijastimia, joissa korennon siivet on tehty heijastinkankaasta ja vartalo tavallisista helmistä. Nyt nuo vartalon helmet voi korvata heijastavilla versioilla.

Helmiä voi myös punoa kuten mitä tahansa muitakin helmiä. Netti ja etenkin Pinterest on pullollaan erilaisia ohjeita ja vinkkejä helmien punontaan. Roikkuvia heijastimia tehdessäni huomasin, että koruvaijeri on liian löysä isompien heijastimien punontaan, mikäli haluaa punotun kuvion säilyvän selkeänä. Kappaleet pysyivät paremmin muodossaan, kun helmet pujotteli ohueen rautalankaan. Helmet voi myös ommella kiinni esimerkiksi paksuun huopaan, jolloin taakse voi kiinnittää rintaneulan käyttöä varten.

Alla muutama vinkki, mitä helmistä voi tehdä. Kuvista on nähtävissä ainakin suunnilleen, miten rautalanka kulkeen helmien lomassa. Rohkeasti vain kokeilemaan! Pahinta mitä voi sattua on, että työtä pitää purkaa tai sommitelma ei miellytäkään silmää, jolloin työn voi aloittaa alusta ja kokeilla jotain muuta.


Näihin liimasin taakse koruneulan. Pienien valkoisten helmien "uloin kehä" on tehty viimeikseksi. Sen voi tehdä myös erillisellä rautalangalla. 








Isot valkoiset helmet sekä pinkit helmet on pujotettu korvakorurenkaaseen. Pienet valkoiset helmet kiertävät ympäri erillisen rautalangan kanssa.




Pyöreän muodon voi punoa myös ilman kehikkoa.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti