maanantai 7. joulukuuta 2015

7. PÄIVÄ

Nopeus on valttia eteenkin joulun lähestyessä. Käsivarsineulonta eli armknitting kuulostaa vastaukselta niille, jotka eivät ehdi kauan istua paikoillaan neulepuikkoja heiluttaen. Peikkopojan keksiessä oheistoimintaa :) päätin kokeilla, miten tuubihuivin neulominen onnistuu ilman puikkoja. Eipä olisi ongelmia päästä turvatarkastusten läpi, kun matkassa olisi vain lankakerä. Eikä enää tarvitsisi reissussa huomata pakanneensa väärät puikot mukaan.

Talven Novitan lehdessä lupailtiin, että huivi on valmis puolessa tunnissa ja lankaa tarvittaisiin vain yksi kerä. Oma lankani ei ole Novitan valikoimista, vaan Karnaluksista tuotua Austermann Softy-lankaa. Lankaa kului 100g. Nimensä mukaisesti pehmeääkin pehmeämpää :) Yhtä pitkää huivia en langallani saanut aikaiseksi kuin ohjeen mukaan olisi Novitan Pehmo-langalla tullut.

Olen varsin tyytyväinen pumpuliakin pehmeämpään huiviini. Vinkkinä teille, jotka ajattelitte kokeilla samaa...
  1. Linkki ohjeeseen löytyy täältä ja video-ohje täältä
  2. Liian näppärä (lue liian nopea) ei kannata yrittää olla. Sekoat vain silmukoissa ja purkaminen onkin AIKA haastavaa, kun silmukat kiikkuvat käsivarressasi eikä puikolla.
  3. Varaudu siihen, että aikaa menee enemmän kuin puoli tuntia. Neulepuikot voit laskea kädestäsi, mutta nämä silmukat kiikkuvat käsivarressasi kunnes huivi on valmis. Kiikkuvatpa hyvinkin, vaikka keitto kiehuisi yli tai kakku palaisi uunissa (niin EI käynyt, mutta olisi voinut... ja päiväuniaikaan en todellakaan uskaltanut sitoa ranteitani langoilla solmuun, sen nyt arvaa miten siinä olisi kuitekin käynyt :b)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti