perjantai 18. joulukuuta 2015

18. PÄIVÄ

Pengoin tuossa joulukoristelaatikkoa ja löysin jotain sellaista, mikä olisi kuulunut tänne joulukalenteriin jo paljon aikaisemmin. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan...
Tässä on kirjankannet. Sitä voisi tietysti kysyä, että miksi ihmeessä olen ommellut valmiiseen kirjaan kannet. Mulla on siihen erityisen hyvä ja looginen selitys :b Muutama vuosi takaperin "tonttu" toi joulukuun ensimmäisenä päivänä satukirjan, jota oli tarkoitus lukea pätkä jokapäivä joulua odotellessa. Mutta jostain syystä siinä "tontun" tuomassa kirjassa oli kirjaston tarrat takakannessa. Siis onko tontulla kirjastokortti? Miten sen on uskaltanut mennä kirjastoon lainaamaan? Toimiiko lainausautomaatit yölläkin? Miten tonttu voi palauttaa sen kirjan takaisin sinne kirjastoon? jne, jne... Päässä raksutti aivan liian monta kysymysvariaatiota, joten tuumasin pääseväni helpommalla, kun peitän alkuperäiset kannet näillä.

Pohjalla on sinistä puuvillakangasta, lumihanki on huovasta samoin kuuset ja pikkuiset tonttulakit. Tähdet taivaalla ovat helmiä.
Aluksi mallailin kirjan kokoa kankaan päälle. Kangas on pidempi kuin kirja, jotta sain riittävät kaistaleet taitettua kansien sisäpuolelle. Siten kirja pysyy kansien sisällä eikä tarvitse muuta kiinnitystä. Tein siniseen kankaaseen kapeat taitteet kaikkiin reunoihin, jotta kannet pysyvät siisteinä. Sen jälkeen ompelin lumihangen kiinni pohjakankaaseen. Huopa ei purkaannu, joten siihen ei tarvinnut varata saumavaroja.Sitten taitoin päätyjen lipareet nurjalle puolle ja ompelin ne kiinni ylä ja alareunasta. Alla olevasta kuvasta näkyy miten päädyt on taitettu.

Lopuksi liimasin kuuset ja tonttulakit paikoilleen ja ompelin muutaman tähtihelmen taivaalle. Ja meni muuten läpi sinä jouluna. Tottakai tonttu tuo kankaalla päällystettyjä kirjoja. Sellaisia on vain Korvatunturilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti