tiistai 1. joulukuuta 2015

1. PÄIVÄ

Joulukuu on täällä taas. Ja kyllä Lankataikojen joulukalenteri pyörähtää käyntiin.

Joskus se on pienestä kiinni, minkälainen fiilis on. Eilen satoi vettä kaatamalla ja tuuli näytti voimiaan (hyvä ettei vienyt talon ränniä mennessään). Joulukuun alkaminen tuntui suorastaan absurdilta ajatukselta. Mutta sitten... Päätin peikkopojan nukuessa päiväunia (!) raivata olohuoneen puusohvan tavararöykkiön alta esiin ja mallailla uusia tyynynpäällisiä sohvalle se tapahtui... Nimittäin tuntui joululta. Illuusio talvesta ja joulusta ovella säilyi niin kauan, kun vältti katsomasta ikkunasta ulos. Niinpä virittelin valoryijyn valot vielä päälle ja istuin teekupin kanssa (!) vastakaisella seinällä olevalle mummon sohvalle ja fiilistelin jouluntuntua. IHANAA!

Siksi jouluiset tyynyt saavat kunnian aloittaa tämän vuoden joulukalenterinTyynynpäällisten kangas on peräisin Eurokankaan palalaarista ja on marinoitunut kätköissä vuoden päivät. Samaista kangasta näkyi olevan vieläkin tarjolla.

Vinkkinä ompeluun todettakoon, että kangas pala kannattaa mitoittaa pari senttiä tyynyä pienemmäksi, jolloin päällisestä ei tule liian iso. Tästä linkistä löydät selkeän kuvitetun ohjeen päällisen ompeluun. Olisi ehkä itsekin pitänyt kerrata ohje ennen ompelua, eikä yrittää olla näppärämpääkin näppärämpi... ensimmäisen päällinen oli hieman erikoisempaa sorttia, kun puolet kuviosta jäi sisäpuolelle sauman ollessa nurinpäin... No tekevälle sattuu...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti