sunnuntai 13. joulukuuta 2015

13. PÄIVÄ

Sain eilen toimittaa mökin omistajalleen avaimet käteen -periaatteella :) Jos nyt ihan tarkkoja ollaan avaimet jäivät kyllä antamatta, eikä mökissä taida oveakaan olla. Katon kautta sisään siis. Laadukasta rakentamista kerrassaan :b

Mökin katto on kyllä oikesti suora, mutta miten se sattuikin siinä kuvatessa vinksahtamaan vinoon...
Sisareni löysi mökin tai paremminkin sen tekemispaketin tämän vuoden Tampereen kädentaitomessuilta. Kuinka ollakaan Pirkanmaan Kotityön pisteeltä, jossa itse viime vuonna arvoi ottaako ja jättääkö valokuusi (joka myös Potterin hattuna tunnetaan). Sisko teki messuilla kyseisestä mökistä kaupat :) Vitsi piili siinä, että minä pääsin mökin rakentajaksi :D Helppoa kuin mikä! Pylväitä vain riviin. Mökki muistuttaa rakenteeltaan aika paljon virkkaamiani koreja, joten uskoin selviäväni urakasta alta aika yksikön.

Lueskelin kotona ohjeet ja itsevarmana ryhdyin hommiin. Niin... ei se itse virkkaaminen ja ohjeen noudattaminen ollutkaan hankalaa. Mutta loppuvuoden teema tuntuu olevan "Käpälät kärsivät". Siis jo pelkän pohja virkkaamisen jälkeen vasemmassa etusormessa paistatteli vesikello. Puolivälissä seinää oli pakko teipata samainen sormi muovipintaisella laastarilla, lähti nimittäin nahka... Olen kyllä kuullut, että paperinarua voisi kastella suihkupullolla, jotta se olisi pehmeämpää työstää. Mutta en uskaltanut kokeilla sitä ensimmäiseen mökkiin, joka ei edes tule itselle. Eipä noita kierrosia nyt niin montaa ollut etteikö teipatulla sormella olisi voinut työskennellä. Väkisinkin virkkaamiseen tuli pidempiä taukoja.

Mökki valmistui viime viikonlopuksi, jolloin oli alunperin tarkoitus antaa mökki omistajansa matkaan. Mutta kuten niin harvoin käy, että rakentaessa kaikki menee kerralla putkeen, niin eipä sitä ihmettä tässäkään nähty. Pari päivää mökki tönötti pöydän reunalla ja alkoi mennä vähitellen kasaan. Siis hiljaan hiipien se vinksotti milloin minnekin suuntaan ja oli ruttua ja ryttyä. Ei sellaista voi toiselle antaa. Ehei! Muistelin, että se messuilla ollut mallikappale oli kyllä luultavasti käsitelty vesi-liimaseoksella jo ihan senkin takia, että se kestää messukävijöiden tökkimiset. Siispä pahvista sopiva tötterö ja se kelmun alle ja koko tötterö kelmuineen päivineen mökin sisään. Sitten vain liimaseosta levittämään. Pari päivää mökki kuivui kylpyhuoneessa. 

Lopputuloksesta voin todeta sen verran, että kyllä kannatti. Niin vesikellot kuin liimaseoksen kanssa läträäminen :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti