maanantai 14. joulukuuta 2015

14. PÄIVÄ

Itselläni ei varsinaisesti ole omaa avattavaa joulukalenteria tänä vuonna. Partiolaisten joulukalenteri huushollista löytyy ja sitä availlaa Peikkopojan kanssa. Poikaa tuntuu kiinnostavan enemmän miltä kalenteri MAISTUISI kuin mitä luukusta paljastuu. Parin käsityöblogin joulukalentereita olen kyllä muistanut käydä kurkistamassa.

Tänään tajusin, että itseasiassa mulla on joulukalenteri KASVAMASSA ruokapöydällä. Aamulla pitää silmät sikkurassa tihrustaa onko kasvu edistynyt ja pitääkö sitä ruokkia lisälämmöllä, eli kynttilällä. Te jotka tiedätte mitä suolan kasvattaminen on, voitte jättää tämän päivityksen väliin ja odotella seuraavaa luukkua. Mutta jos et tiedä mitä tarkoitan, saanko esitellä...
Suolapurkki!                                                                                              


  • Tarvitaan siis lasipurkki (koon saat päättä itse).
  • Pohjalle merisuolaa (laitoin karkeaa, koska sitä löytyi kaapista)
  • Päälle kaadetaan keitettyä JÄÄHDYTETTYÄ vettä (kuulemma keitetyllä vedellä lopputulos kuultaa paremmin)


Ja tadaa! Parissa päivässä suola lähtee kasvamaan lasipurkin reunoja pitkin. Purkkia pitää säilyttää lämpimässä ja tosiaan kynttilällä suolan kiipeämistä voi nopeuttaa.

Näyttää aivan jäälle, eikö. Josko siis saisin tästä jäälyhdyn sisälle :) Ja kun en enää jäälyhtyä tarvitse, voin tiskata purkin puhtaaksi ja keksiä sille muuta käyttöä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti