perjantai 11. joulukuuta 2015

11. PÄIVÄ

Vesisade piiskaa ikkunoita, mutta ei anneta sen häiritä. Saattaahan näitä tontun tossuja päästä kokeilemaan, vaikka pakkanen ei niin kovin paukkuisikaan ulkona. Oikesti huovutetut tossut tulevat Peikkopojan käyttöön, mutta voisivathan ne toimia myös joulukoristeina. Siinä sitä riittäisi ihmettelemistä, kun tontun tossut löytyisivät aamulla lipaston päältä :)

Tossujen ohje on täältä. Käytin tossuihin Novitan Huopanen-lankaa ja varteen Noviten 7-veljestä-lankaa. Huopastahan ei valmiteta enää (yllätys että sitäkin jemmasta löytyy), mutta Novitan Joki ajaa saman asian. Huovutin tossut kahteen kertaan 40asteen pesuohjelmalla. 

Jotenkin tuossa kuvassa tossut näyttävät eri kokoisilta, mutta kyllä ne yhtä suuret ovat. Varren resorissa on 40 silmukkaa 2oikein-2nurin. Hieman palmikolta näyttää, mutta resori itseasiassa kiertää. Eli ensin tavallisesti joustinneuletta 4krs ja sitten joustin siirtyy yhden silmukan verran vasemmalle aina 4krs:n välein. Simppeli joustinneule, johon saa lisää eloa tuolla siirrolla.

Ennen huovuttamista


Huovuttamisen jälkeen
Varren kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti