keskiviikko 7. joulukuuta 2016

7. Luukku, essu

Taas tuttua muumikangasta... tällä kertaa essun muodossa 😊

Peikkopoika on innokas kokki ja leipuri. Mitat ja purkit ovat yleensä kadonneet Peikkopojan leikkeihin. Koska leipoessa jauhot pöllyävät ja mausteet ovat välillä vähän siellä sun täällä, Peikkopojan essu tulee todelliseen tarpeeseen. Vahakangas on hankittu Finlaysonin tehtaanmyymälästä useampi vuosi sitten. Kaappien kätköistä sitä kuitenkin vielä löytyi sopiva pala tähän tarkoitukseen. Kaavana käytin valmista lasten essua (helman pyöristyksen tosin jätin pois ja lisäsin taskun). Vahakangas sinänsä ei tarvitse minkään valtakunnan huolittelua, mutta näyttää kyllä siistimmältä kanttinauhalla kierrettynä. Käytin vinokanttinauhaa (ihan vain noiden hauskojen pilkkujen takia) ja siksi pilkkurivit menevät reunoilla vinoon 😊 Varasin summamutikassa kanttinauhaa tähän essuun 4m ja sitä jäi jäljelle n.30cm.

Miten homma etenee:

  1. Piirrä vahakankaan nurjalle puolelle haluamasi kokoinen essu (saumavaroja ei tarvita) ja tasku saumavarat huomioiden.
  2. Ompele taskukappaleen yläreunaan kanttinauha. Muista kiinnittää kanttinauha ja essu oikeat puolet vastakain yläreunat kohdakain. 
  3. Taita kanttinauha nurjalle puolelle taitteelta ja ompele kiinni työn oikealta puolelta.
  4. Ompele kanttinauha samalla tavalla esuun ylä- ja alareunaan. 
  5. Ompele kanttinauha essun suorille sivuille.
  6. Mittaa kanttinauhasta pätkä, joka riittää solmimisnauhoiksi kiertäen kädentiet ja niskalenkin.
  7. Kiinnitä lopuksi tasku paikoilleen.
HUOM! nuppineulojen sijaan kannattaa käyttää vaikka maalarinteippiä kappaleiden kiinnittämiseen (välttyy turhilta reijiltä).

Kanttinauha ja taskun yläreuna oikeat puolet vastakain, yläreunat kohdakain.

Kanttinauha essun ylä- ja aläreunassa oikeat puolet vastakain.               

Valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti