torstai 1. joulukuuta 2016

1. Luukku, tonttulakki

Joulukuu on täällä taas. Viime vuonna joulukalenteri päättyi ennen aikojaan puhkeavien hampaiden ja olemattomasti nukuttujen öiden aiheuttamaan jouluruuhkaan. Tänä vuonna yritetään päästä aattoon asti ja jatkaa aktiivisemmalla otteella ensi vuonna.

Luulin saaneeni hyvän idean, kun päätin tehdä Peikkopojalle oman tonttulakin ihan itse. Äiti oli projektista ja lopputuloksesta enemmän innoissaan, kuin lakin uusi omistaja. Sanat eivät vielä riittäneet, mutta katse sen kyllä kertoi "ÄLÄ KUVITTELEKAAN, ETTÄ LAITAN TUOTA PÄÄHÄNI". Katsetta seurasi ponteva päänpyöritys ja suun mutristus.😃 Siinä ei minkään valtakunnan maanittelut auttaneet. Nallekin sai lakkia kokeilla, mutta siihen se sitten jäi. Päätös mikä päätös. Koska itsekin tarvitsen tonttulakkia töissä, surautin samaisesta kankaasta myös itselleni lakin. Lakki päässä yritin houkutella myös Peikkopojan tonttuilemaan kanssani. Tuloksetta. Iskä keksi tuumata, että kaikki pakukuskit käyttävät tonttulakkia ajaessaan. (Pakettiautot ovat ihan ykkösiä Peikkopojan mielestä) Ja niin vain poika laittoi lakin päähän ja lähti huristamaan pahvilaatikkoautollaan. Matkan tekoa ei kauan kestänyt, kun lakki jo lensi leikkiauton ikkunasta. Taisi heppu hoksata, että ei iskäkään tonttulakki päässä pakettiautoa aja...

Tästäkin huolimatta tonttulakki tuntui ainakin omassa päässä aika mukavalta. Lakit on ommeltu Eurokankaan raitatrikoosta. Varasin 150cm leveää kangasta 50cm ja siitä sai yhden lasten ja kaksi aikuisten tonttulakkia. Peikkopojan lakilla on korkeutta 36cm + saumavarat ja aikuisten lakilla 46cm + saumavara. Kulkuset löytyivät kaappien kätköistä. Kaavana aikuisten lakissa käytin Suuren Käsityö-lehden nettisivuilla pari vuotta sitten ollutta kaavaa (hieman muokattuna tosin) ja Peikkopojan lakki on saanut mallinsa Suuri Käsityö-lehdessä  11-12/2010 ollutta kaavaa mukaille (koko on suurempi).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti