lauantai 30. marraskuuta 2013

Tämä on kuulkaas viimeinen päivitys ennen joulukuun alkamista. Sinänsä helppo luvata, kun kuukausi vaihtuu huomenna J

Huomenna saa avata joulukalenterin ensimmäisen luukun. Oma partiolaisilta ostettu kalenteri odottaa lipaston päällä. Mutta ei joulukalenterit suinkaan siihen lopu, Lankataikoja-joulukalenteri starttaa huomenna, samalla päivittyvät blogin sivut talviasuun (toivottavasti kaikki toimii kuten pitää). Luvassa on vanhoja (ja ehkä jokunen uusikin) jouluprojekteja viime vuosilta. Kaikkia uusia kun ei voi vielä paljastaa, jotta joulupaketteihinkin jää jotain yllättävää. Lankataikoja-joulukalenterista löytyy isompia ja pienempiä joulupuuhia, joista ainakin osan ehtii toteuttamaan vielä ennen joulua.

Mutta sitten marraskuun viimeisen päivityksen kimppuun… Tämä viikonloppu alkoi extreme toiminnalla. Perjantaina istua tönötin paatissa kohti Tallinnaa. Ja siis todellakin tönötin. Laivamatkustaminen ei ihan ole mun juttu. On kaikenlaista keinumista ja keikkumista, epäselviä kuulutuksia ja vielä epäselvempiä kanssa ihmisiä lastattuna purkkiin, joka toivottavasti kelluu perille asti. Tähän ratkiriemukkaalta kuulostavaan matkaan suostuin kahdesta syystä 1) Tallinnan joulumarkkinat 2) laivamatka vain 2h. Perjantain osalta matkustaminen menikin yllättävän hyvin, mitä nyt mikää ei pysynyt hyppysissä eivätkä tutisevat jalat suinkaan parantaneet tilannetta. Tänään sitten paluumatkalla keikuttiin perjantainkin edestä, kiva... tosi kiva…

Joulutorin ja Vanhan kaupungin lisäksi poikkesimme Karnaluksissa. Tämä tieto luultavasti aiheuttaa suurta huvia joissakin lukijoissa. Karnaluks on käsityötarvikkeiden tukkuliike. Kun ensin löytää paikan, jota ei vielä rappukäytävässäkään usko oikeaksi ja pääsee liikkeen ovesta sisään, on kaksi mahdollisuutta… Sitä joko sekoaa täydellisesti kaikista niistä mahdollisuuksista, joita tavarapaljous pitää sisällään, tai päinvastoin sitä lamaantuu täysin eikä tiedä mitä tekisi tai katsoisi. Sitten on näemmä niitä, joille tapahtuu molemmat. Mulla iski ykkösvaihtoehto ensin ja jo kahden minuutin jälkeen olin valmis luovuttamaan ja siirryin vaihtoehtoon kaksi. Tukkuliike on todella nimensä veroinen. Tarjolla on lankaa jos minkälaista, vetoketjuja kaikissa sateenkaaren väreissä, puikkoja ja koukkuja ruusupuusta, bambusta, metallista ja muovista valolla ja ilman, nauhoja hyllymetreittäin… MUTTA kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun. Sitä huomasi jossain vaiheessa miettivänsä, miten hyllyt ovat kiinnitetty. Sillä jos tunkisin itseni kahden valtavan hyllyrivistön väliin ja hylly sattuisi horjahtamaan, peittyisin nauhavyöryn alle eikä minua löydettäisi sieltä IKINÄ! Pari löytöä onnistuin kaikesta huolimatta tekemään. Löysin nimittäin liitukynän, joka toimii lyijytäytekynän tavoin. Kotikonnuilta sitä on ollut lievästi sanottuna vaikea löytää ja erään nettikaupan sivuillakin sen hinta liikkui parissa kympissä. Karnaluksista löysin vastaavan hintaa 6e. Saas nähdä toimiiko.

Oli mulla tälle marraskuun viimeiselle päivitykselle käsityökin varattuna J


Tämän neuletakin ohje löytyy täältä sanoin käytetty lanka. Ohje oli sinänsä helppo. Neuletakki on tehty kokonaan ainaoikein neuleella ja suurilla puikoilla. Neuletakki neulotaan sivusuunnassa ja se muodostuu yhdestä suorakaiteen muotoisesta osasta. Hihoissa on muutama kavennus ja hihasauma ommellaan käsin kiinni. Koska koipeliinini eivät ole turhan pitkät, neuletakki ulottuu pisimmillään pohkeen tienoille. Hieman kapeamman suorakaiteen olisin siis voinut tehdä, jos olisin hoksannut sen jo aloitusvaiheessa. Kun neulominen ja hihasauma on saatu valmiiksi, pitää neuletakki höyryttää, jolloin se asettuu paremmin muotoonsa. Höyryttämiseen käy silitysraudan höyry (kannattaa pitää rauta kuitenkin neuleen yläpuolella ilman, että se koskettaa itse työtä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti