sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Lisää naisenergiaa

Suunnilleen pari viikkoa sitten aloitin uudessa pestissä. Olen nimittäin nykyään täti. Elämä on aika jännittävää, kun yhtenä päivänä isosiskosta tulee täti ja pikkusiskosta äiti. Tiedä sitten kumman roolimuutos on häkellyttävämpää… Suvun naisenergia vahvistui yhdellä pikkuneidillä ja sen kunniaksi pakkasin pienen paketin uuden perheen iloksi.

Pakettiin tuli jotain pehmeää…
Tämä pikkupeitto oli kaiken puuhastelun alku. Pahaa aavistamaton siskoni nimittäin toi kesällä muutaman vyyhdin lankaa, joille hänellä ei ollut enää käyttöä. Siskon lähdettyä keksin, että niistä saisi oivan vauvapeiton, tosin lanka ei ehkä ihan riittäisi. Vyötteitä vyyhdissä ei enää ollut, mutta löysin kuin löysinkin verkkokaupasta pienen salapoliisityön avittamana lisää kyseistä lankaa. Peiton kuvio on nimeltään ”isoäiti kulmassa” (nimesin sen kyllä uudelleen ”täti kulmassa” –kuvioksi). Kuvion virkkaaminen alkaa siis tuosta kulmassa olevasta erivärisestä osasta ja loppu tilkku virkataan sen ympärille. Kirjasta 150 neulottua ja virkattua kuviota löytyy ohje tilkkuun. Yhdistin tilkut virkkaamalla nurjalta puolelta. Yhdistämisen jälkeen virkkasin vielä peiton reunan ympäri kiinteitä silmukoita.

Tämä seuraava on oikeastaan tilaustyö. 
Sisko toivoi pikkuiselle unipussia, jonka saisin toteuttaa oman visioni mukaan, ilman väri ja malli toiveita.  Kaava on Suuri Käsityö-lehdestä 11-12/2010. Tässä unipussissa saa pienet kädet sujautettua suojaan hihojen sisälle ja helman saa nyörillä kiristettyä suppuun. Tämän tekeminen tuntui varsinaiselta miniatyyrityöltä, varsinkin kun olin tätä ennen ommellut oman paitani, joka oli kaikkea muuta kuin samaa kokoa. Vaikka ompelinkin pussin pienintä kaavaa käyttäen, se on yllätys, yllätys vielä liian suuri pikkuneidille J No ainakin täti teki kasvunvaraa… 


Pikkuneidille sujahti pakettiin mukaan pari tuttinauhaa. Nämä toivottavasti helpottavat myös vanhempien arkea. Tuttinauhatarvikkeisiin törmäsin vahingossa etsiessäni päällystettäviä nappeja Nappikauppa Punahilkan valikoimista.  Nauhat ovat samasta paikasta.  Pöllönauha on suosikkini ja sitä jäi onneksi myös varastoon...Tuttinauhanompelu on todella helppoa ja nopeaa. Nauha leikataan sopivan mittaiseksi. Nauhan päät kannattaa polttaa, jotta se ei pääse purkautumaan. Tuttirinkula ja kiinnitysklipsu vain ommellaan koneella kiinni ja VALMIS.1 kommentti:

  1. Onnittelut tätille ja uudelle äidille täältä Simpeleeltä!

    VastaaPoista