perjantai 29. elokuuta 2014

MIW kokeilu

Keväällä löysin netistä Linnelin blogin ja verkkokaupan. Linnelin erikoisuus on itse kehitetty MIW-kaava. Samalla kaavapohjalla voi tehdä mm. t-paidan, pitkähihaisen, hupparin vetoketjulla ja ilman. Linnelin blogista löytyy myös kaavan muokkausohjeita kuvien kera.

Rohkenin tilata itselleni kyseisen kaavan ja kesällä ryhdyin hommiin. Kokeilin jättikauluspaitaa ensin joustofroteesta. Tein paidasta pitkän, sellaisen pepun yli tulevan. Jättikauluksen nepparilistan laitoin tarkoituksella hieman sivuun, jolloin kaulus aukeaa nätisti, kun nepparit avaa.Paidasta tuli niin hauska, että rohkenin tehdä toisen pilkkutrikoosta taskujen kera. Koska pitkä paita nielaisee aika paljon kangasta, ei isoon kaulukseen riittänyt musta-valkoista tarpeeksi. Mutta eipä hätää. Samaista kangasta pinkki-valkoisena jäi siskontytön housuista juuri sopivasti taskuja ja kaulusta varten. Kaulus on ommeltu siten, että pinkki-valkoinen jää sisäpuolelle ja musta-valkoinen ulkopuolelle. Eli jos nepit ovat kiinni, pinkkiä ei näy, kuin kääntämällä kaulus kaksinkerroin.


Jostain sain päähäni, että haluan pyöreät taskut, joista pilkistää erivärinen kangas. Ei muuta kuin netti auki ja ohjetta etsimään… Ja löytyihän se ohje. Siihen nähden, että tein pyöreät taskut ensimmäistä kertaa ja kaavan piirtämiseen käytin teemakulhoa ja kastehelmi jälkiruokakulhoa, lopputulos on enemmän kuin hyvä! Kaiken kruunaa, taskun tikkaaminen päällipuolelta ompelukoneesta löytyneellä kennotikillä, joka sekin pääsin ensimmäisen kerran käyttöön. Nyt on kohta pari kuukautta odoteltu, että sopivat kelit paitojen käyttämiseen tulisivat… Aina ei voi voittaa. Seuraava MIW projektikin on jo suunnitteilla…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti