tiistai 19. elokuuta 2014

Ikuisuusprojektit osa 2

Muistatko kun aikaisemmin kerroin kangasvaraston tyhjennysprojektista. Vaikka jymyuutista varaston loppumisesta ei olekaan tarjolla, voin sentään todeta, että projekti etenee. Hitaasti tosin, mutta kuitenkin J

Varaston tyhjennykseen liittyy tämänkertainen ompelus. Samalla se mokoma kuuluu sarjaan ikuisuusprojektit. Pitkään olen tuumaillut, että ompelukoneen suojus pitäisi uusia. Viime vuodet koneen päällä on ollut paketin mukana tullut muovinen suojahuppu. Sinänsä ihan ok, mutta muovilla on taipumusta revetä eikä sitä sitten voi ompelemalla paikata. Eikä kyllä paikkapala maalarinteipistäkään pahemmin kutkuttanut mieltä. Käydessäni kätköissä lymyäviä kankaita läpi, löysin hauskan pallokankaan. Eurokankaan palakankaista sekin on mukaan lähtenyt ja siitä piti tulla kangaskassi kauppareissuja varten, vaan toisin lopulta kävi.


Aluksi leikkelin muovisen suojahupun ”saumoista” auki. Sillä tavoin sain kaavat kankaasta tehtävää versiota varten. Halusin, että suojahuppu on suhteellisen jämäkkä, joten tein kaksinkertaisesta kankaasta. Ompelukoneen päällä on kantokahva ja halusin, että se olisi käytössä myös silloin kun suojahuppu on paikoillaan. Siinä sitä sitten sainkin tuumailla, että miten kummassa saan aukon hupun päälle, kun koneen ylimenevä osa on yhdestä kappaleesta.  Ratkesihan sekin sitten lopulta. Lopputulos on varsin hauska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti