sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tauko päättyi...

Vuosi vaihtui ja saatiin sitä lunta viimein tänne eteläänkin! Jo oli aikakin J

Sukkapuikot ovat kilisseet joululomalla ahkerasti. Varpaan lämmittimet odottavat vielä kuvaushetkeä. Mutta jotta blogin joulutauko ei venyisi ja venyisi, löytyy onneksi valmista kuvamateriaalia joulupukin etäpisteen tuotoksista. Blogitauko sinänsä teki ihan hyvää, kun joulukuussa tuli oltua koneessa melko tiiviisti kiinni. Kolmea päivää pitempää taukoa en onnitunut käsitöistä pitämään... Mutta olihan sekin jo jotain J

Siskontytön pakettiin päätyi pikkuinen mekko sekä lapaset ja pipo.

Mekko on toteutettu Ottobren kaavoilla. Olin juuri ennen mekon ompelua ommellut itselleni siilipaidan, joka vilahti blogissa aikaisemmin. Arvaatkaapa oliko haastavaa heittäytyä sen jälkeen tekemään pikkumekkoa kokoa 56! Onneksi kukaan ei keksinyt napata kuvaa itse ompeluvaiheesta, kun kieli keskellä suuta yritin saada tuon ruskean kanttinauhan kiertämään siististi mekon ympäri. Mekko on tehty yhdestä kappaleesta ja sen olkaimet menevät selästä ristiin. Olkaimet laitetaan kiinni painoneppareilla, jotka piilotin sydän koristeiden alle.  

Pipon ja lapasten ohje löytyy Novitan lehdestä Syksy 2013. Pipo ja lapaset on neulottu Ipana-langasta puikoilla nro 4 (puolipatentti). Ihanan pehmeää lankaa J Kiinnittäkää erityisesti huomiota pipon tupsuihin! J Pari vuotta sitten löysin käsityömessuilta sydämenmallisen tupsukehikon. Pieniin tupsuihin tulee käyttää ohutta villalankaa (paksusta ei onnistu). Vähän trimmausta joutuu tupsuille tekemään, kun kehikon irrottaa. Hieman oli tupsuntekotaidot päässeet ruostumaan, kun vasta kuudes yritys onnistui. Mistä lie johtui, että aikaisemmat tupsut levisivät lattialle lankasilppuna. No kannatti kuitenkin sitkeästi yrittää uudelleen ja uudelleen… Aika veikeähän tuosta tuli JEi kommentteja:

Lähetä kommentti