maanantai 20. tammikuuta 2014

Harmaata x2

Mikä on harmaa, eksyksissä ja pulisee omiaan? Navigaattori tietysti. Mokoma epeli päätti tehdä kunnon kepposet maanantain kunniaksi. Sitä ihan viattomasti näpyttelee näytölle osoitteen ja klikkaa ”aja”. Ja mitä se vekotin tekee! Väittää että määränpäähän on matkaa 2h 50min, vaikka karttaohjelma edellisenä iltana arvio matkan kestoksi 29 minuuttia. Olen kuullut että unissa voi matkustaa, mutta että sitä voi herätä uudessa osoitteessa, on kyllä jo VÄHÄN liikaa. Pihalta käännyttyäni katsoin näytöllä ollutta karttaa hieman tarkemmin ja tajusin että siinä huristava auto ajelee Tampereella eikä kotimme edessä menevällä hiekkatiellä kuten minä. Just! Vaadittiin 3 uutta osoitteensyöttöä, 2 sammuttamista ja 1 piuhan irti repiminen, ennen kuin vekotin uskoi, että olen tosissani emmekä ole Tampereella. Vielä se kuitenkin yritti kierrättää ylimääräiset lenkit niin meno- kuin paluumatkallakin…

No se varsinainen blogin aihe on myös harmaa, mutta se ei toistaiseksi ole edes hukassa J


Etsin aiemmin netistä kokotaulukkoa pipoille. Mikä on se noin koko eri-ikäisille lapsille ja aikuisten peruskoot... Ja mitä sieltä löytyikään! Mitä ihanin pipo! 
Vähän salapoliisityötä ja sain selville, että ohje ja kaava löytyivät Moda-lehdestä 7/2012 (lisää kuvia piposta löydät kun laitat hakusanaksi "moda pipo"). Ja niin vain kävi, että lehti löytyi kirjastosta ensimmäisellä yrityksellä. Pipoon käytin harmaata trikoota. Hirvittävän lämmin piposta ei tullut ottaen huomioon, että pakkanen keikkuu siinä parin kympin korvilla. Ohjeessa pipon rypytetyllä sivulla keikkuu rusetti, mutta koska en osannut kuvitella itseäni rusetti päässä kuin Minni Hiiri konsanaan, laitoin tilalle pitsinauharuusukkeen. Pitsi nauhaa löytyi kaapista ja samoin yksinäinen helmiäsnappi. Ompeleminen ei oikeasti vaadi kummempia taitoja. Pipossa on vain yksi sivusauma ja sekin rypytetään. Sisäpuolella olevat muotolaskosten saumat puolestaan eivät jää edes näkyviin. Rohkeasti vain kokeilemaan!

PS. Löytyi ne kokotaulukotkin... J


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti