maanantai 23. joulukuuta 2013

Karkkilautanen

Mistä tietää, että joulu lähestyy? Siitä, että jalat ovat kipeät, koska olet lampsinut hehtaarihalleissa, joita kutsutaan kaupoiksi. Löydät paidastasi jauhoja, etkä ole ollenkaan varma onko niitä enemmän sinun päälläsi vai kulhossa. Katsoessasi ympärillesi huomaat, että astioita on enemmän tiskissä kuin kaapissa… ja tietysti tuoksusta. Keittiössä leijailee tusina erilaista tuoksua, etkä ole vaivan varma, mikä tuoksu kuuluu millekin ruualle. Muisti alkaa takkuilla. Laitoitko jo kaikki jauhot vai olitko vasta puolessa välissä? Kuulostaako tutulta? J

Lauantai oli varsinainen tehopäivä…  Keittiössä syntyi yhtä ja toista enkä nyt tarkoita sitä sotkua, jonka sain aikaiseksi.

Kerroslautasella ylimpänä on riisimurokarkkeja. Sulatettujen vaahtokarkkien joukkoon sekoitettiin riisimuroja ja niiden jähmetyttyä riittävästi, massasta tehtiin palloja, jotka uitettiin tummassa suklaassa.

Alhaalla puolestaan on vaahtokarkkeja, jotka on dipattu tummaan suklaaseen ja sen jälkeen pyöritetty kookoshiutaleissa. Koska kaikki eivät pidä roskista (!)  suklaan joukossa, on vieressä myös vaahtokarkkeja, jotka on vain dipattu toisesta päästä suklaaseen. Kyseessä on siis varsinainen hammaslääkärin painajaislautanen J

Kerroslautasesta sen verran, että se on tehty kahdesta vanhasta Arabian lautasesta. Lautasiin on porattu keskelle reikä ja metalliputket on laitettu reikien läpi (näitä myydään ihan varta vasten kerroslautasten tekemistä varten) ja kruunukahva päälle.. TADAA!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti