maanantai 2. joulukuuta 2013

Hyvänyön enkeli

Tämän päivän luukku kätkee sisälleen käsitöiden uutta satoa. Siinä missä muut ovat eilen koristelleet tupiaan joulua varten, tämä täti iski korkkarit reissusta kipeisiin kinttuihin ja kiirehti kuulemaan millä nimellä tädin murua kuuluu vast edes kutsua. Kastepäivän päivämäärää on siis mahdoton unohtaa

Lahjaksi pieni rinsessa sai tädiltään Hyvänyön enkelin (toteutettu Tilda, Satumainen talvi kirjan ohjeella) ja musiikkia sekä loruja pienille korville.Hyvänyön enkeli päätyi joulukalenteriin myös siksi, että jättämällä kainalossa olevan tyynyn ja selässä olevat siivet pois ja vaihtamalla yöpuvun punaiseen, muuttuu enkeli joulutontuksi. Ihan pikkuisen kutkuttaa toteuttaa moinen.

Tildaompelut ovat siitä mukavia, että ohjeet ovat riittävän simppelit niiden ymmärtämiseksi. Näistä on hyvä aloittaa, kunhan maltaa varata aikaa näpertelyyn. Ompelua helpottaa se että ompelukoneen tikin voi laittaa kulkemaan suoraan kaavan viivoja pitkin, sillä usein kappale, kuten nuken vartalo leikataan kankaasta irti vasta ompelun jälkeen.  Kaavoista voi ottaa myös suurennoksia ja tehdä hahmoja isommassa koossa.

Kuvassa näkyy myös uusi kastepäivää varten ommeltu tuttinauha, vaaleanpunainen tietenkin! Sekä kortti, jossa on hyödynnetty valmista kuviopaperia (vaaleanpunaisella pohjalla helmiäispilkkuja) ja valkoista kartonkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti