torstai 16. huhtikuuta 2020

Purtavaa pienelle


Mikä nauraa niin kuin aurinko?

Mikä itkee niin kuin kuu?
Mille meidän isä irvistelee:
Baby, I love you!
Mikä kaikkien on suosikki?
Jopa naapuritkin tykkää?
Mitä kaikki pihan lapset
kilvan kärryillämme lykkää?
Se on se meidän uusi vauva,
nimeä en muista.
Se joskus karjuu niin
et pikkulinnut tippuu puista.

(Rasinkangas)


Että sellaisia kuulumisia tänne 😊 tosin uusi vauva on jo päälle 8 kuukauden ikäinen. Peikkopoika hoitaa isoveljen hommia tyylikkäästi, vaikka nyt kierien ja ryömien ninjamaisen ketterästi liikkuva pikkuveli vaaniikin uhkaavasti pieniä legoja 😊 Peikkopoika on päässyt harjoittelemaan räjähtävää lähtönopeutta rynnätessään pelastamaan legomaasturia ja työkalujaan, sillä pikkuveli on mitä ilmeisemmin perehtynyt tekemään lujuusmittauksia hampaillaan.

Aika merkillinen on ollut tämä äitiysloma-aika. Ensin kesällä päiviteltiin helteitä, syksykelit venyivät talven yli ja lumi jäi tulematta. Kevätsäistä ehdittiin jo tovi nauttia, niin eikös nyt ole sitten ollut maa valkoinen jo muutamaan otteeseen.  Lisäksi nyt ollaan kuuruiltu (kuten varmasti moni muukin) jo toista kuukautta kotona keskenämme korona piilossa. Peikkopojan harmiksi uimakoulu jäi kesken ja synttäreitä vietettiin oman perheen voimin. Poikien isän työmatka lyheni kertaheitolla, kun aamulla matka käy yläkertaan työpöydän ääreen. No näillä mennään nyt ja katsotaan, mitä seuraavaksi. Jos vaikka saisi viimein pyyhkäistyä pölyt blogin sivuilta ja siinä samalla saisi itsekin muuta ajateltavaa.

Aloitetaan siis blogin elvytys ja ensimmäinen postaus olkoon pikkuveljen kunniaksi.

Tilasin aikoinaan Peikkopoikaa sekä kummipoikaa varten Nappikauppa Punahilkasta tarvikkeita tuttinauhaan. Pikkuveli ei tuteista perusta, joten tuttinauhoille ei ole ollut käyttöä. Sen sijaan purulelut ovat olleet kovassa käytössä, kiitos KAHDEKSAN hampaan! 😂 Päädyin tilaamaan silikonisia helmiä kaulakorua sekä purulelua varten. Silikoniset helmet ovat turvallisia pureskella ja ne saa puhtaaksi huuhtomalla lämpimällä vedellä. Itse tilaaminen kävi näppärästi. Valikoima on tosin niin laaja helmien muotojen, värien ja kokojen suhteen, että verkkokaupan selaamiseen kannattaa käyttää tietokonetta tai tablettia puhelimen sijasta. Samasta paikasta sain myös muut tarvikkeet, kuten nauhan ja muovisen turvalukon. Tilaus toimitettiin parissa päivässä postilaatikkoon ja pääsin mallailemaan helmiä järjestykseen.





Käytetyt tarvikkeet:
1kpl pururengas, minttu
2kpl tähti, harmaa
3kpl 19mm helmi, minttu
2kpl 19mm helmi, valkoinen
3kpl 15mm helmi, harmaa
satiininauha, musta
tähtiklipsi
(kaikki tarvikkeet Nappikauppa Punahilkasta)

Homma alkoi helmien mallailulla. Ensimmäiseksi kiinnitin renkaan kaksinkertaiseen satiininauhaan. Neulaa apuna käyttäen helmien pujottelu onnistui melko vaivattomasti. Kiinnitysklipsi on kiinnitetty kalastajien käyttämällä palomar-solmulla, jonka kuvallinen ohje löytyy linkistä. Solmun jälkeen leikkasin ylimääräisen nauhan pois ja "poltin" nauhan päät, jotka virkkuukoukun avulla painoin kahden helmen läpi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti