torstai 30. huhtikuuta 2020

Muotohemmot


Meillä on natusteltu Herra Hakkaraisia jo useampi vuosi Peikkopojan toimesta. Nyt myös Pikkuveli on päässyt Hakkaraisten makuun. Isoveli saa kyllä niin ihailevia katseita, tarjoillessaan Pikkuveljelle puolikkaan Hakkaraisen ruokailun jälkeen. Hakkaraispurkit ovat napakoita muovirasioita ja enhän minä niitä ole raaskinut heittää pois, kun ajattelin että niille varmasti keksii jotain järkevää käyttöä 😊 Purkkeja on kertynyt aika monta 😅, vaikka olenkin niitä lahjoittanut eteenpäin. Nyt Hakkaraisia saa kaupoista myös täyttöpusseissa, joten rasioiden kertyminen ainakin hidastuu.

Tässä taannoin värkkäiltiin Peikkopojan kanssa, Pikkuveljen vedellessä sikeitä ulkona, Muotohemmoja edellä mainituista purkeista. Näin kuvan tämän kaltaisista lajittelupurkeista Pinterestissä (luultavasti). Muotohemmot päätyvät todennäköisesti aikanaan työkäyttöön, mutta nyt niillä voi puuhastella näin kotioloissa. Idea on, että Muotohemmot syövät vain tietyn muotoista ”ruokaa”, kolmioita, neliöitä tai ympyröitä. Mitä muotoja Muotohemmo syö, selviää ruokaa odottavasta ammottavasta suusta :D Ruuat valmistin värillisistä ”hukkapapereista”, joita on jäänyt yli esim. kortteja askarrellessa.



Käytetyt tarvikkeet:
Muovirasioita
Kontaktivuovia (mustaa)
Irtosilmiä
Kontaktiliimaa
Värillistä paperia (ruuat)
(Laminointikalvoja)
Sakset

Aika hauskan näköisiä Muotohemmoista tuli. Peikkopoika niitä jo innokkaasti syötti sitä mukaan, kun leikkelin ”ruokia”. Naureskelin itsekseni, että näillä kavereillahan voisi olla serkkutapaaminen Numero- ja Kirjainhemmojen kanssa. Numerohemmot voisivat hotkia kortteja, joissa on oikea lukumäärä tai vaikkapa laskutoimitus, jonka tulos vastaa Numerohemmon numeroa. Kirjainhemmot voisivat puolestaan natustella tietyllä kirjaimella alkavia kuvakortteja… Voi näitä vaihtoehtoja on lukematon määrä! Jos purkkeja ei ole käytettävissä tusinoittain, voisi kylkeen liimata liitutaulukontaktimuovia, jolloin voi liidulla merkitä, mikä kaverille kelpaa syötäväksi. Silloin olisi ehkä myös hieman helpompi säilyttää niitä 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti