sunnuntai 21. joulukuuta 2014

21. luukku

Voihan plunssa! Jouluvalmistelut käynnissä ja nenä mokoma yrittää mennä tukkoon. Eilen katosi äänikin Rajattomien joulukonsertin aikana! (enkä edes laulanut :b) No tuli se sentään takaisin, huh. Toivottavasti nuhakin häviää yhtä nopeasti kuin tulikin!

Tämä pussukka kätkee sisäänsä flunssan helpottajaa, nimittäin glögipullon. Kankaana on käytetty pellavaa ja punainen sydän sekä pussin suun valkoinen kangas ovat puuvillaa. Kokonaan en ole pussia vuorittanut, ainoastaan pussin suun, jolloin pussi näyttää siistimmältä, kun se on suljettu. Tämän näköisiä joulupusseja olen tehnyt muutaman menneinä vuosina.
Ensin kannattaa ommella pussin suun valkoinen kangas. Sydän kannattaa ommella paikoilleen tietysti ennen sivusaumoja. Jotta sydän pysyisi hyvin paikoillaan ommellessa ja olisi tukeva, kannattaa taakse laittaa kaksipuolista liimaharsoa. Sitten sivusaumat (muista tarkistaa, että pussin suun valkoinen on kohdakkain). Pohjan kulmiin voi halutessaan ommella saumat siten että pohja levenee ja pysyy paremmin pysytyssä. Pussukan mitat riippuvat tietysti siitä, mitä sinne on tarkoitus kätkeä. Omissa versioissani pussin harmaa kangas on tehty yhdestä palasta (eli 2xpullon korkeus + ekstraa pohjaa ja suuta varten).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti