torstai 3. heinäkuuta 2014

Stop!

Toinen kesälomaviikko jo käynnissä! Ensimmäinen viikko vierähti mökkeilyn merkeissä toinen viikko on ollut siivous viikko sateen siivittämänä. Mulla on kunnianhimoinen tavoite saada askartelupahvit ja –tilpehöörit sekä kangasvarastot järjestykseen. Työhuoneen lattialla on ajelehtinut pidemmän aikaan laatikko askartelupahveja pursuten. Ne jos saisi jonnekin. Pahasti näyttää siltä, että se jonnekin tarkoittaa yhdestä kangaslaatikosta luopumista. Hyviä kankaita en suostu pois heittämään, joten ompelukone saa surista aika ahkeraan, jotta pahvit saavat uuden jemman.

Ensimmäisenä käsittelyyn pääsivät vanhat farkut, joita olen laittanut talteen kierrätysompeluita varten. Viime kesänä löysin kirjan Vanhat farkut uusiksi. Muutama idea on jäänyt mieleen odottelemaan toteutusvaihetta. Kirjasta löytyy ohje ja kaava farkkupussukalle. Yhdestä farkunlahkeesta riitti kahteen pussukaan, vaikka muokkasin ohjetta sen verran, että pussukasta tuli suurempi ja etupuolelle applikoin sydämen käyttäen kankaan nurjaa puolta. Koska farkkukangas on jo valmiiksi melko jämäkkää, ei applikointikuvion nurjalle puolelle välttämättä tarvita vahvikekangasta.

Omista farkkupussukoista tuli lopulta ovistoppareita, kun laitoin pussukan sisään 2litran minigrip-pussin ja täytin sen hiekkapuhallushiekalla J

Ps. Sateenvarjo toimii...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti